Re-integratie

Re-integratie


Werkgevers kunnen een arbeidsdeskundig onderzoek laten uitvoeren met als doel duidelijkheid te krijgen ovder de richting van de re-integratie. Is het eigen werk nog passend, kan het eigen werk worden aangepast, zijn er andere passende functies bij de werkgever of dient er een 2e spoor-traject te worden opgestart.
De bedrijfsarts stelt een Functionele Mogelijkheden Lijst op met de beperkingen en mogelijkheden van de werknemer. De Arbeidsdeskundige komt naar het bedrijf en bespreekt de situatie met de werknemer en zijn directleidinggevende. Er wordt gesproken over de gezondheidsklachten, het verloop van de re-integratie, de aard van het werk en de fysieke en psychische belasting in de functie, de visie van de werknemer en werkgever op de toekomst.
De arbeidsdeskundige vergelijkt de informatie van de bedrijfsarts over wat de werknemer nog kan met de resultaten uit zijn onerzoek.
Daaruit trekt hij conclusies.

De arbeidsdeskundige trekt een van de volgende conclusies:

*    Het eigen werk is nog passend en werknemer kan terugkeren
*    Het eigen werk dienst te worden aangepast
*    Er zijn andere passende functies bij de werkgever
*    Er is bij de eigen werkgever geen passend werk voorhanden

In de laatste situatie moet er gezocht worden naar ander werk bij een andere werkgever ( het zogenaamde 2e spoor). De arbeidsdeskundige kan in grote lijnen aangeven wat voor soort werk de werknemer zou kunnen doen en hoe de werknemer kan worden geholpen bij het vinden van een nieuwe baan.